Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с имобилайзер!?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с имобилайзер!?!

здравейте на всички!и при мен се случи както се казва най-накрая вчера както си карах колицата изгасна в движение!замислих се да не е датчик на колянов вал,но не днес след диагностиране,изписа грешка с имобилайзера!та въпроса ми е,има ли начин тва да се излекува и на какво се дължи??за да не ме остави някъде по пътя защото много често пътувам и то на големи растояния!предварително благодаря на всички които ще дадът мненията си!!!
    alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Аз бих ти препоръчал да махнеш имобилайзера, защото може да ти причини още по-големи главоболия. Според мен не си заслужава тази "екстра".
    Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

не може да не си видял това.

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45678

и аз често се сещам за тоя проблем, щото не си знам кода........!!
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

а как мога да премахна екстрата наречена "имобилайзер",някой би ли споделил???

Comment

Не е от имото. Грешката която си видял записана, не е причината колата да загасне в движение. След като запали веднъж, имото не "участва" до следващото зажигание . Търси проблема другаде .
          ПП: Според мен първоначално си поел по правилният път, но що кривна не знам.

Comment

Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщение
            Аз бих ти препоръчал да махнеш имобилайзера, защото може да ти причини още по-големи главоболия. Според мен не си заслужава тази "екстра".
            Аз пък знам един колега дето след опит да му отстранят имобилайзера разни ключари сменя компа и ключа.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
              Не е от имото. Грешката която си видял записана, не е причината колата да загасне в движение. След като запали веднъж, имото не "участва" до следващото зажигание . Търси проблема другаде .
              ПП: Според мен първоначално си поел по правилният път, но що кривна не знам.
              И аз съм на същото мнение

Comment

КОлега на мен на трак дея в последната сесия така ми загасна колата от нищото...Карам си и изведнъж оборотите на нула....Мъча се да паля, върти като луда, но не пали...Оставих я да почине 10 мин (явно се охлажда) и завъртях ключа и запали...Така и в София на следващия ден гаснех по светофарите и беше много неприятно, защото по 10мин, докато не се охлади не палеше...Отидох при Бобо, закачихме я колата и направихме диагностика...Там си го пишеше...Датчик на колянов вал (Хол)...Сменихме го и всичко е перфектно
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

е да де ,но аз датчик на колянов вал сменях вече!а гасненето днес се получи пак единствената грешка която беше записана е :имобилайзера:!пак ще се закачаме и ако излезе друго да но за сега и аз си нямам на идея!!!

Comment

Първоначално публикувано от assassin's Покажи съобщение
                    е да де ,но аз датчик на колянов вал сменях вече!а гасненето днес се получи пак единствената грешка която беше записана е :имобилайзера:!пак ще се закачаме и ако излезе друго да но за сега и аз си нямам на идея!!!
                    Проверете приемника под волана или БСИ модула там до бущоните от дясно и малко на горе е закачена. Да няма лош контакт някъде. на това прилича. Ако е загубила код няма да запалиш никога.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ами код явно не е загубила,защото си няма проблем в паленето!ще го търся този модул и приемника под волана!мерси на всички които се отзоваха

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                        ...
                        и аз често се сещам за тоя проблем, щото не си знам кода........!!
                        А как може да се разбере кода? Аз имам само 1 червен ключ. Имах и карта, но не мога да я намеря. Баща ми замина за провинцията с нея и почнала да му гасне на празен ход. Намерил сервиз на БОШ, казали му ламбда, още някакви грешки които изчистили и 5 грешки на имобилайзера за които се иска код След смяната колата пак гасне...

п.п. Алфата е 2.0 156
                        Last edited by madeinbg; d.m.y г., 14:08. Основание: п.п.

Comment

Първоначално публикувано от madeinbg Покажи съобщение
                          .....А как може да се разбере кода? Аз имам само 1 червен ключ.........
                          пействам ти отговора на един колега в л.с.
                          като си изровя големия талон ще го пробам работи ли.

http://axm-auto.com/
                          Е, тук. В лявата колона на сайта има "Проверка по VIN"
                          ........да си провериш номера на рамата в талона на колата. При Алфа Ромео започва със ZAR...
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Проверете приемника под волана или БСИ модула там до бущоните от дясно и малко на горе е закачена. Да няма лош контакт някъде. на това прилича. Ако е загубила код няма да запалиш никога.
                            Какво ще рече това обясни ми! Днес както нормално си пали и на паркинга на билата искам да запаля но не приема кода, сигурно въртях 30 пъти...и сега я оставих там, кажете ми какво да правя...Малко по долу пуснах снимка на това което имам аз...Какво да правя???

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                            пействам ти отговора на един колега в л.с.
                            като си изровя големия талон ще го пробам работи ли.

http://axm-auto.com/
                            Е, тук. В лявата колона на сайта има "Проверка по VIN"
                            ........да си провериш номера на рамата в талона на колата. При Алфа Ромео започва със ZAR...
                            Колега дай и на мен този отговор!!! Защото не може да запали, а уж си спомням че имах такъв код, но имам само това на долната снимка!!!
                            Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 12:51.
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Живко баце прочети тази тема, дано ти помогне :

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%E9%E7%E5%F0

Щом имаш тази карта, там ти пише ел.код...въвеждаш го, както е описано в темата по-горе и би трябвало да запали
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X